Step By Step medical points
 
الرئيسيةالرئيسية  Page InfoPage Info  پرسشهاي متداولپرسشهاي متداول  ثبت نامثبت نام  ورودورود  

شاطر | 
 

 تغذیه درشرایط بحران و بلایای طبیعی

مشاهده موضوع قبلي مشاهده موضوع بعدي اذهب الى الأسفل 
نويسندهپيام
mahranah bamshad
پزشک مشاور
پزشک مشاور


تعداد پستها : 12
Points : 7695
Join date : 2009-12-10
Age : 46

20091213
پستتغذیه درشرایط بحران و بلایای طبیعی

یکی از عوارض عمده بلایا کاهش منابع تامین انرژی و غذاست.
از این رو ارزیابی منابع غذایی موجود ، جیره بندی صحیح ،اولویت دادن به
گروه های پرخطر نظیر کودکان و زنان باردار یا شیرده و توزیع مواد غذایی با
توجه به ارزیابی حداقل نیاز های انرژی وریزمغذی ها باید مورد توجه قرار
گیرد.
در شرایط بروز بحران موارد زیر از نظر تغذیه ای باید مورد بررسی قرار گیرند:
▪ میزان کم وزنی(wasting) و عدم رشد قدی(stunting) در کودکان زیر ۵ سال که
به ترتیب با شاخصهای وزن برای قد و قد برای سن اندازه گیری میشوند.
▪ وضعیت تغذیه بزرگسالان به خصوص گروههای ویژه ای همچون زنان باردار و شیرده و سالمندان.
برای سنجیدن وضعیت تغذیه بزرگسالان از شاخصهای وزن،BMIو محیط وسط بازو
(Mid-upper-arm circumference) استفاده میشود.
به منظور فراهم آوردن مواد غذایی برای جمعیت مورد نظر تعداد نفرات را در
مقدار جیره غذایی روزانه مورد نیاز برای یک نفر ضرب میکنیم.جیره غذایی
برای هر نفر به شکل زیر است:
▪ انرژی:۲۱۰۰ کیلوکالری در روز
▪ روغن/چربی:حداقل۱۷% کل کالری که یعنی تقریبا ۲۵ گرم روغن قابل مشاهده برای هر نفر.
▪ پروتئین:حداقل ۱۲-۱۰%کل کالری
▪ ویتامین ها و مواد معدنی: باید از رژیم غذایی به حد کافی تامین شوند از طریق موارد زیر:
▪ افزایش میوه و سبزی
▪ تامین مواد غذایی تازه
▪ استفاده از محصولات غذایی غنی شده
▪ استفاده از مکمل
میزان انرژی جیره غذایی در موارد زیر تغییرمی یابد:
- جمعیت مورد نظر تحت شرایط قحطی یا بیماری است(در این صورت تغذیه مکمل یا درمانی باید مد نظر قرار گیرد)
-میزان فعالیت فیزیکی به خاطر کار سخت بالاست.
- دمای محیط زیر ۲۰ درجه است.
- سن و جنس افراد غیر معمول است.
سازمان صلیب سرخ میزان انرژی ۲۴۰۰ کالری را برای هر نفر توصیه میکند طوری
که مواردی مثل زنان باردار و شیرده،شرایط سرما،فعالیت فیزیکی زیادوجبران
رشد کودکان را جوابگو باشد. در این مقاله برآن هستیم تا ارزیابی وضعیت
تغذیه در شرایط کم غذایی را به شیوه علمی بررسی نمائیم .
بحران دوره ی موقتی است که زندگی و سلامت مردم در این شرایط تحت مخاطره
قرار گرفته و آنها را نیازمند کمکهای فوری می نماید . بیشتر بلایا در
کشورهای درحال توسعه رخ می دهد کشور ایران جزو ده کشور بلاخیز جهان است و
در قاره آسیا از نظر بروز بلایای طبیعی مقام چهارم را دارا است . یکی از
مهمترین محدودیت ها در شرایط بحران و بلایا محدودیت منابع غذایی است .
تخریب منابع تولید مواد غذایی ، اختلال در روند تولید غذا ، از بین رفتن
مراکز ذخیره مواد غذایی ، از بین رفتن وسایل نگهداری مواد غذایی ، آلوده
شدن آبهای لوله کشی و آشفته شدن وضع مالی خانواده ها از عوارض زیان بار
بلایا در روند تغذیه ی جوامع می باشد . کاهش میزان دریافت انرژی ها ، ریز
مغذیها و ویتامین ها افراد جامعه ی دچار بحران را مستعد ابتلاء به انواع
عفونت ها و بیماریها می نماید . حضور کودکان ، زنان باردار و شیرده و
افراد مسن و بیماران در شرایط بحران اولویت بندی توزیع منابع غذایی را
مشکل تر می نماید .
لذا در این شرایط مطالعه ی نیازها و رسیدگی به نیازمندان مستلزم یک برخورد
علمی و استاندارد شده می باشد .اگر چه در مراحل اولیه بحران مهمترین نیاز
انرژی است ولی در مراحل بعدی باید به میزال ها ، پروتئین ، ویتامین و . ..
نیز پرداخته شود .
دلایل بروز بحران یا عوامل طبیعی مثل زلزله ، سیل و … یا عوامل انسانی مثل جنگ ، مهاجرت و … هستند .
در شرایط بروز بحران ، موارد زیر از نظر تغذیه ای باید مورد بررسی قرار گیرند :
- میزان کم وزنی (Wasting ) و عدم رشد قدی ( Stunting ) در کودکان زیر ۵ سال
- وضعیت تغذیه بزرگسالان بخصوص گروه های ویژه ای همچون زنان باردار و شیرده و سالمندان
- بیماریهای مرتبط با کمبود ریز مغذیها همچون اسکوربوت ، پلاگر ، کمبود
ویتامین A ، آنمی ، بری بری و بیماریهای مرتبط با کمبود ریبوفلاوین وید .
بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل
مُشاطرة هذه المقالة على: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

تغذیه درشرایط بحران و بلایای طبیعی :: تعاليق

لا يوجد حالياً أي تعليق
 

تغذیه درشرایط بحران و بلایای طبیعی

مشاهده موضوع قبلي مشاهده موضوع بعدي بازگشت به بالاي صفحه 

صفحه 1 از 1

صلاحيات هذا المنتدى:شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد
medical points :: مقالات و دست توشته ها :: مقالات و دست نوشته های آنلاین-
پرش به: